صفر تا صد خودرو های برقی شرکت تسلا
خودرو های برقی شرکت تسلا را باید دوستداران واقعی محیط زیست نامید . امروزه ما شاهد رشد روزافزون خودروهای برقی و جایگزین شدن آنها به جای انواع ماشینهای احتراقی هستیم؛ زیرا که صنعت خودروسازی جهان، تصمیم بر جایگزین کردن سایر منابع انرژی به جای سوخت طبیعی گرفته است.
با توجه به محدودیت منابع سوخت طبیعی و مصرف زیاد آن توسط ناوگان حملونقل شهری، کره زمینی که با پدیده گرمایشی مواجه شده و آسیبی که به محیط زیست در اثر مصرف سوخت طبیعی میرسد؛ راهکاری که توسط متخصصین این صنعت ارائه شد، استفاده از خودرو برقی و هیبریدی است که البته با استقبال بالایی مواجه شد.
در میان برندهای خودروساز برقی همچون رنو-نیسان، جک، هیوندای و … شرکت تسلا، پرچمدار تولید ماشینهای برقی شناخته میشود که در این متن به بررسی آن میپردازیم.
نکته مهم: فراموش نکنید که ماشینهای برقی متفاوت از ماشینهای هیبریدی هستند.
تفاوت بین خودرو برقی (EV) و هیبریدی

ماشینهای EV برخلاف خودروهای هیبریدی که از ترکیب موتور الکتریکی و بنزینی در کنار هم بهره میبرند، تنها با موتور برقی کار میکنند.
این نوع از ماشینها، انرژی خود را با استفاده از یک موتور الکتریکی و باتریهای وابسته به آن تامین میکنند؛ باتریها، انرژی لازم برای سیستم محرکه موتور برقی و همچنین تجهیزات دیگر را تامین میکنند.
خودروهای برقی دارای قیمت به نسبت پایینی هستند و آسیبی به محیط زیست نمیرسانند، همچنین هنگام حرکت با این نوع از ماشینها، شما هیچ سر و صدایی را احساس نخواهید کرد.
ایراد بزرگ خودروهای الکتریکی
عیب بزرگی که در ماشین برقی میتوان به آن اشاره کرد، وابستگی صد در صد ماشین به باتری است که ظرفیت و چگالی آن با سوختهای طبیعی قابل قیاس نیست؛ امید میرود که با پیشرفت تکنولوژی این مشکل نیز برطرف شود.
تسلا موفقترین شرکت تولید کننده خودرو برقی

سال ۲۰۰۳ کمپانی تسلا، توسط مارک تارینینگ و ابرهارد (این دو نفر نقش بسیار مهمی در پیشرفت و شناختهشدن شرکت داشتند) در آمریکا تاسیس شد؛ نام این کمپانی از دانشمند مشهور، مخترع و مهندس برق «نیکولا تسلا» گرفته شده است.
چهار سال پس از تاسیس، آیلان ماسک که به عنوان یکی از ده شخصیت تأثیرگذار جهان شناخته شده است؛ مدیریت این کمپانی بزرگ را برعهده گرفت.
اهداف اصلی شرکت تسلا
این شرکت با هدف تولید محصولات برقی اسپرت و لوکس وارد دنیای خودروسازی شد و خود را به عنوان اولین تولیدکننده ماشین الکتریکی معرفی کرد. هر چند در حال حاضر تسلا به عنوان متفاوتترین شرکت تولید ماشین، اهداف بزرگتری در سر دارد؛ اما همچنان در تولید خودروهای برقی، حرف اول را میزند.
رودستر، اولین خودرو الکتریکی کمپانی تسلا

سال ۲۰۰۸، رودستر به عنوان اولین ماشین برقی شرکت تسلا تولید و در بازار جهانی عرضه شد. این محصول اسپرت مجهز به یک باتری یون لیتیومی است که در هر بار شارژ، مسافتی معادل ۳۲۰ کیلومتر را پشتیبانی کند.
رودستر به عنوان یک خودرو برقی و پاک، با شتاب صفر تا صد معادل ۳٫۷ ثانیه توانست به سرعت و شتابی معادل شتاب ماشینهای اسپرت پرمصرف دست یابد.
خودرو های برقی شرکت تسلا
شمار فروش رودستر
سال ۲۰۱۶ طبق اعلام کمپانی تسلا، شمار فروش رودستر به بیش از ۷۶ هزار دستگاه رسید و همچنان نسل جدید این محصول به عنوان یکی از محبوبترین اتومبیلهای اسپرت تولید میشود.
در واقع این رودستر بود که شرکت Tesla را به دنیا معرفی کرد و به عنوان یکی از شرکتهای خودروساز برقی موفق بر سر زبانها افتاد.
مدل S ، اولین خودرو سدان از دسته خودرو های برقی شرکت تسلا

تسلا پس از تولید نمونه های اولیه خودرو های برقی شرکت تسلا به ساخت محصول اسپرت برقی خود یعنی رودستر پرداخت که در قدم بعدی یک خودرو سدان خانوادگی الکتریکی تولید کند و در نتیجه مدل S را طراحی و روانه بازار کرد.
این محصول بهعنوان یک اتومبیل کاربردی، دارای شتاب اولیه بسیار خوبی است و مسافت ۴۸۰ کیلومتر را با هر بار شارژ طی میکند.
یکی از اهداف بزرگ شرکت، تولید خودرو برقی با قیمت پایین بوده و با عرضه مدل S به این امر دست یافت. قیمت این نسخه، نصف رودستر است که در نتیجه این کمپانی بزرگ، بار دیگر در دنیا به محبوبیت بیشتری دست یافت.
نکته: جدیدترین نسل مدل تسلا S با نام S P 100D توانسته به عنوان حریفی قدرتمند برای لامبورگینی هوراکان پرفورمانته تبدیل شود.
تسلا مدل ۳ ایمنترین خودرو آمریکا

جدیدترین نسل از محصولات تسلا، مدل۳ است که در دستهبندی خودروهای سدان قرار دارد و توانایی پیمایش مسافتهای طولانیتر معادل ۸۳۰ کیلومتر را با هر بار شارژ کامل دارد. در این نوع از ماشینهای Tesla، باز هم قیمت به نصف مدل قبلی یعنی مدل S میرسد.
تسلا مدل ۳ مجهز به قالپاقهای آیرودینامیک است و قابلیت جدید عدم استفاده از سیستمهای تهویه هم در آن اضافه شده که مصرف باتری را تا حد زیادی پایین میآورد.
نکته مهم و قابل توجه این است که NHTSA (ادارهی ملی ایمنی و ترافیک بزرگراههای آمریکا)، مدل ۳ را یکی از ایمنترین خودروهای آزمایش شده توسط خود معرفی کرده است.
مدل X شاسی بلند لوکس خودرو های برقی شرکت تسلا
اولین خودرو شاسی بلند لوکس برقی شرکت Tesla motors، مدل X است که جزء خودرو های برقی شرکت تسلا هستند و به امکان مهم «رانندگی خودکار» مجهز است و از دو موتور در قسمت ابتدا و انتهایی خود بهره میبرد. تسلاX یک شاسی بلند کشیده است که در فاصلههای دور، ماشین کم ارتفاعی به نظر میرسد.
زمان رسیدن به سرعت ۱۰۰ در جدیدترین نسل از مدل X، تنها ۴٫۷ ثانیه است. این مدل توانایی این را دارد که از هر شاسی بلند دیگری، بدون تولید هیچ صدایی پیشی بگیرد و با ماشینهایی همچون پورشه و لامبورگینی رقابت کند.
نکته مهم: برای این خودرو یک شارژر دیواری در نظر گرفته شده که در صورت درخواست خریدار عرضه میشود.
۵ مزیت خودروهای برقی

۱٫ محافظت از محیط زیست:
جایگزینکردن اتومبیلهای برقی بهجای خودروهای بنزینسوز در حفظ محیط زیست، تاثیر بسیار مثبتی دارد؛ زیرا محیط زیست کره زمین در اثر افزایش گازهای گلخانهای موجود در هوا و کاهش ضخامت لایه اوزون به چالش بزرگی کشیده شده که یکی از بزرگترین علل آلودگی امروز، سوخت منابع طبیعی توسط ماشینهای بنزینی و دیزلی است.
۲٫ حذف هزینه سوخت:
استفاده از بنزین با توجه به کاهش منابع سوخت طبیعی در سطح جهان، افزایش قیمت آن و استفاده روزانه افراد از خودرو دیگر مقرون بهصرفه نیست؛ در مقابل هزینه شارژ وسایل نقلیه برقی، بسیار کمتر است و محدودیتی هم از لحاظ میزان مصرف ندارد.
۳٫ کاهش بیماریهای تنفسی:
معضل بزرگی که اینروزها بهخصوص در کلانشهرها و فصل زمستان، شهروندان را درگیر کرده؛ بهخطر افتادن سلامتشان در اثر آلودگی هوای ناشی از تردد انواع وسایل نقلیه بنزینسوز و گازسوز است.
در واقع با رشد تعداد ماشینهای بنزینی، شاهد افزایش بیماریهای تنفسی، ریوی و قلبی میان شهروندان هستیم که در نتیجه تنفس هوای آلوده تولید شده است.
در حالی که خودروهای برقی، هوای سالمی را برای شهروندان فراهم کرده و تا حد زیادی از شیوع این بیماریها کم میکند.
۴٫ کاهش هزینههای نگهداری:
از آن جهت که بیشتر قطعات ماشینهای بنزینی، مصرفی هستند؛ صاحبان آنها باید بهصورت مرتب نسبت به تعمیر یا تعویض آنها اقدام کنند. اما موتور و سیستم خودروهای برقی با انواع بنزینی تفاوتهای بسیاری دارد؛ قطعات آن، عمر طولانیتری داشته و در برابر فرسودگی، مقاومتر هستند.
۵٫ امکانات، تجهیزات و شرایط بهتر:
صرفهجویی در زمان نگهداری و تعمیر، رانندگی راحت و بیصدا، تجهیزات بیشتر، ایمنی بالا، تکنولوژی جدید، افزایش راندمان و عمر خودرو، عدم انتشار گازهای زیانآور، توانایی بازیابی انرژی و جلوگیری از هدر رفت منابع طبیعی از دیگر مزایای ماشینهای برقی هستند.